pondělí 21. října 2013

Dopravní hřiště I

Byli jsme na dopravním hřišti. Měli jsme si s sebou vzít helmy, tak jsme byli zvědaví, jestli budeme už jezdit na kole.

Když jsme přišli, ujala se nás paní policistka a ta nám vyprávěla o tom, jak dodržovat dopravní předpisy, o různých značkách a také o tom, co patří do vybavení cyklisty. Už víme, že pokud chceme sami jezdit na kole venku, musí nám být alespoň deset let. Také víme, že máme povinnou helmu až do osmnácti let a že musíme být tělesně a duševně způsobilí řídit jízdní kolo (a už víme, co to znamená!).

Na konci "přednášky" jsme měli testík, který dopadl docela dobře (jako třída jsme prý neskončili zdaleka nejhůř). Ale některé odpovědi jsme určitě mohli určit lépe.

Pak jsme šli na chvíli ven. Bylo krásné počasí, takže nás mrzelo, že nemáme více času... Naučili nás, jak si správně nasadit a utáhnout helmu, což je prozatím to nejdůležitější. A pak už jsme museli spěchat, takže jsme pomohli odvézt kola do "garáže", vrátili půjčené helmy a spěchali na autobus do školy.





Příště se budeme opět učit něco o pravidlech jízdy ve městě, o značkách atd. Testík, který budeme dělat, už nebude anonymní. Jezdit budeme zase po zimě, až bude trochu tepleji.

Žádné komentáře:

Okomentovat